Pages

Sunday, October 3, 2010

Cepat Kit Datang Pok

Maok dengar cerita sik? Kejadian tok baruk berlaku malam tadik. Antara perkara koman mun dipolah sidak lelaki mun temu pompuan adalah cuci mata. Selain dari ya, adalah perkara koman mun lelaki menganalisis pompuan. Menganalisis macam ney? Seperti biasa, diat ginenya dressing, apa dimakannya, dengan sapanya makan. Lelaki merati benda-benda gitok sama ada kita sedar ataupun sik.
(Sila klik: Cuci Mata)

(Image courtesy of Site)
Waktu aku pegi makan dekat cafe Village 5 (V5) dengan Piji, Zubir dengan Zaki (aher dikit baruk Diman datang), kamek orang perasan, ada sorang pompuan dudok sorang dirik. Atas meja hanya ada 2 tapak kosong, ada cerpu dengan suduk. Then ada sigek gik benda atas meja ya.


 (Image courtesy of Site)
Ada benda tok, ada multi-cooker atas meja. Tauklah kamek orangnya tok gik nunggu channya datang. Then  mestinya masak pakey channya. Rindok atiiii.

"Rindok ati, girlfriend masak pakey gereknya. Mun aku ada gerek camya endakkah best" 
kata Zaki dengan kamek urang. 

Kamek orang nang sependapatlah. Rindok ati chan masak pakey kita. Sambil kamek urang dudok, kamek urang bersusey perihal pompuan ya. Mujinya bait sebab masak untuk channya. 
(Diat ya, aktiviti menganalisis urang sedang berjalan)

(Image courtesy of Site)
Tapi, sekali diat tek, dak kamek urang semua dah abis makan. Pompuan ya maseh juak sorang-sorang. Lamak dahnya nunggu channya datang. Kamek orang gik ngerepak.

"Ney gereknya tokk. Lamak na juak"

Kamek urang gik bingong. Memang patut bingonglah sebab kesian diat pompuan ya sorang-sorang. Maka dah dekat setengah jam, channya sik juak ngecol. Dalam masa kamek orang merati pompuan ya tek, kamek orang terharu diat apa dipolah pompuan ya. Maok tauk apa dipolah pompuan ya?


(Image courtesy of Site)
Pompuan ya, dengan  prihatin, ngambik tisu. Alunya ngelap tapak kosong nok pakey channya tek. Lapnya bersi-bersi. Lekak ya, pompuan ya ngelap gik suduk, cerpu nok pakey channya tek. Kamek orang nang terkesima lah diat kejadian ya. 

"Adoh, cepat kit datang pok. Lambat naa"

Kamek orang nang bersusey gitok. Ngarap chan pompuan ya cepat-cepat kit datang. Dekat sejam juak, baruk channya datang. Dah datang tek, alu terus dudok, pasya terus makan. 

(Image courtesy of Site)
Kamek orang moha diat chan pompuan ya lambat datang. Dahlah kau datang lambat. Girlfriend kau bermasak pakey kau gik ya. Banyak ada jak usaha darinya untuk kau. Mestinya kepak dah bermasak macam ya, lekak ya bertunggu gik kau sorang-sorang. Bukan semenet duak, dekat nak sejam juak bah. 

At least, datanglah awal. Laki ya sikkan perasanlah, girlfriendnya bait alu jak. Dahlah bermasak, siap ngelap gik tapak, suduk, cerpu nok akan dipakey oleh laki ya tek. Nang sweetlah pompuan gia. Laki ya mesti sik perasan benda macam ya. Manusia, dah di depan mata, sik digago. Dah sekda kelak, baruk bercarik.
Typical human beings.

Lekak makan, macam biasalah, mun berchan, beribey tangan gitoklah. Lekak merasa loving-acts, beribey tangan gia mesti pompuan ya rasa worth it, bermasaklah, ngelap tapak, suduk, cerpu then bertunggu dekat nak sejam. Hilang terus sourness bertunggu lamak-lamak tek kali nak owhh?

Untuk aku dirik, sik cukup bah. Banyak ada usaha dari pompuan ya. Then apa jaklah usaha dari laki ya tek selain daripada datang lambat then makan sampey perut kenyang? Pompuan, mun dah sayang dengan urang, macam yalah jadinya. Sanggup bermasak, sanggup ngelap, sanggup bertunggu lamak-lamak, siknya kesah.

Mun laki tek? 

"Owhhh, sikdahal girlfriendku susah-payah bermasak. Sikdahal nya tunggu aku sorang-sorang. Sikdahal nya tunggu aku sejam duak. Nya sayang aku. Apa perlu aku bingong?"

The tendency untuk lelaki berpikiran macam ya amatlah tinggi. Untuk pompuan yang sik memahami kenak pompuan dah polah macam-macam, tapi laki macam sik peduli, macam sik lalek jak. Mesti dah paham kinek tok nak? Kelak-kelaklah nulis perihal ya. 

Untuk urang berchan, mun girlfriend dah sampey awal, cepat-cepat kit datang. Janganlah biar girlfriend sorang-sorang, tercangok-cangok nunggu camya.
*Pesanan ikhlas dari aku*

23 comments:

  1. x juak pok.mun aku janji datang kol 1.aku dah di sia kol 12.45.aku suka atang lok dari sapa2 jak ngan aku janji.mun ngan gerek dolok aku la yg tunggu.tapi mun da hal nak lain aku madah dolok la.tapi mun org x datang on time kak x berik alasan kenak lambat aku atang MOHAAAA.jaga kitak org.wakakakaka

    ReplyDelete
  2. Pompuan nang gia, sentiasa berkorban demi orang tersayang & tercinta:) org laki sik nak?hehe

    ReplyDelete
  3. aok pok. hehe, sikla semua urg camya. aku refer ngn laki ya jak. moha ku diat aih. mohaa. haha. aku pun sik suka urg tggu2 lamak2. hehe

    annee, aok2, salu camya nak owhh? org laki pun gia juak, tapi lain cara. hehe. org laki salunya sik ternampaklah, sekda nampak cam pompuan ya tek. nok kdak ngelap2 segala ya. hehe

    ReplyDelete
  4. haha..alu di blognya terus..nang cepat jak aza tok.kekeke.
    yala tek, aku pernah dengar org mpuan madah kedaktok rah status fb," you are my everything, with that, i give u everything.".
    kah3. mun sekali dengar okla.. mun 2-3 kali ngulang lu lain lu bunyi!!" i give u MY EVERYTHING!!". dalam ati aku bole sayang ngan gerek tapi xbohla sampe mok merik everything..
    kelak ditinggal ghun2 serabak!! mestila berpada2..insyallah selamat hubungan. cey bunyi kaka ng kedak expert maka xda chan!! haha.

    ReplyDelete
  5. ne ndak org laki sik nampak...sebab EGO tinggi gilak!!haha. or refer balit di atas. x perasan org depan mata.. dah ilang mok becarik..jaik ati nengar.kah3.

    ReplyDelete
  6. zaki. nanggg. manas bah aku. hehee..sekpalah, harap laki ya bagus2 melayan pompuan ya. boh layan camya lagik. dtg lambat etc. manasla kita kelak mun temu lagik kapel camya nakkk. hahahaa

    za. hehe. aok sokong2. hehe

    ReplyDelete
  7. sekda hal lah.urg laki dah lamak nunggu dak ompuan bekemas salu masang make up. LOL

    ReplyDelete
  8. kira give and take lah pok owh? ahhahaa

    ReplyDelete
  9. yer...
    nang apa la channya kedak ya...
    kembang ati nyuroh gerknya nunggu berjam2..
    adoh..
    org laki rasa,
    kmk org tok xda perasaan kali...
    nunggu penoh sabar nak..
    kakya org laki ilek2 ajak...

    msti org laki ya mikey...
    org mpuan xkan lari ngan sidak ya nak..
    mun kmkla ditempat ompuan ya..
    mun gerek kmk datang lambat, alu ngerepak kmk

    lambat sikit pun kmk dah marah.
    bukan pa..
    nya piker masa nya ajak..
    masa ompuan x dipikey.

    kali ya kali kmk kenak tinggal kinek..
    duh..
    sedih indah..

    ReplyDelete
  10. yahh.. ng sweet ompuan ya.. laki leh juak caring lbeh mun maok.. ego kali.. ya x tersurat ap yg tersirat.. hihi.. mun shoppinggggg ompuan gik lamak kali dr tggu laki ya.. haha..

    ReplyDelete
  11. lynda. ilek2 aa.boh moha. hahaha. aok, nang patut manas bah

    no regrets bah. sekpa, jgn berubah tegal urg. jadi dikpun jak bah :)

    huda, kalila juak owh. kiranya turn tok, pompuan gik tunggu nak owh? hehe. salu gi shopping laki ajak tunggu. betol lah nya duak ya. give n take. haha

    ReplyDelete
  12. baguz ktk hoh berkongsi pemikiran lelaki..banyak2 gik share pemikiran lelaki ktk lam blog..heheh..at least tauk juak ompuan apa bah dalam kotak pemikiran spesis lelaki hehe...

    ReplyDelete
  13. aok, hehe. kelakla mek nulis2 kelak owh. sak ktk org, dak pompuan tauk nak owh. hehe

    ReplyDelete
  14. kesian rempuan ya kan,
    nang sayang bena la nya ngan gerek nya ya.,
    lambat pun sanggup tggu
    mun kmk, lamak dah muncung mulut nungu ya,hehe.

    laki nang gia kan?
    sik pernah menghargai apa yang nya orang ada,

    "Owhhh, sikdahal girlfriendku susah-payah bermasak. Sikdahal nya tunggu aku sorang-sorang. Sikdahal nya tunggu aku sejam duak. Nya sayang aku. Apa perlu aku bingong?"

    ayat2 d atas mek stuju gilak,gerek merajuk.di tandah.dapat gik happy2 ngan orang lain.confident gilak la tek, gerek sik kan ninggal nya..setiap manusia ada tahap kesabaran dik pun..dah kenak tggal, gik asa! haha

    ReplyDelete
  15. Nang aku muji ompuan ya. Sanggup berkorban kedak ya demi gereknya perghhh respek! Tapi camya la ompuan koh. Sebab yalah kita patut sayang memena gerek/ bini masing2. Kadang2 ada pengorbanan yang dilakukan sidaknya untuk kita n tanpa kita sedari. Alangkah indahnya n berserinya muka gerek/ bini bila rasa sidak di apppreciate kita XD

    ReplyDelete
  16. huh!!! olaki nangggggggggggggg....sik mghargai

    ReplyDelete
  17. hani. yalah tek. haha. mun kenak tinggal bok cerik asa nak owhh? wah. boh manas. haha

    dio. yala tek. munla kita tauk nak owh. byk benda kita sik tauk. mcm ngelap2 dgn prihatin ya. yarabi. sweet ada jak.

    haha, shakira. manas ehhh. sbr kohhh :D

    ReplyDelete
  18. dalam mana2 relationship pun, nang harus ada sikap tolak ansur ya.. sigek juak!! komunikasi haha.. biasanya urang sik kisah gilak menunggu (lambat atas reason yang munasabah).. janji madah.. jangan jak molah urang tertunggu-tunggu.. beza ya!! ;D

    ReplyDelete
  19. kmk paling ska komen cik terompah biru...bna ya..kadang2 nang sekpat elak dr lambat...p atleast padah la...tok dahle lambat..pasya d tandah nya kita tertunggu2....bila dah sampey sejam duak lepas ya, polah bodo jak...isk.....sadisss

    ReplyDelete
  20. mena ya koh. komunikasi la penting. mun sik, alu penin palak. angol. mun sik pdh2 ya nang tempa nyawa nak owh.

    ReplyDelete
  21. kachakkk post tok..hehe. tdah juaklah ngan mpuan ya..xda lah nya manaas2 tek bg aza? ;p

    yalah, nang pntglah komunikasi ya. hehe. mun kmk, nang mohaaaa~;p \

    ::ateen::

    ReplyDelete
  22. aok mena ya teen. ktk ya mek asa alu mohaaa :p

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...