Pages

Friday, December 7, 2012

Adam Dan Hawa

Adam dan Hawa. Ada di-ngeso dalam Astro Mustika. Ada diatkah puan-puan sekalian alam? Antara pelakon dalam cita tok Aaron Aziz, Nadia Nisaa, Anzana Nasir, Elfaeza Ul Haq, Dazrin Kamarudin, Norman Hakim, Amyza Adnan, Aznah Hamid dengan Rozie Rashid.

Sinopsis? Dalam cerita tok, Ain Hawani terpaksa nikah dengan Adam Mukhiz. Adalah kesah-kesah terjadi sebelom ya, termasoklah sidak duak kenak tangkap khalwat sebab difitnah oleh bekas chan si Adam ya tek. Si Ain tek nak, nyambong belajar, Adam ya tek sebenarnya pilot. Lekak ya nya duak tek terpisah tegal si Ain tek endakkah nyambong belajar. 8 taun nya duak terpisah youuuu. Ahhh! Baca dirikpun rah link ya.

Persoalan dari aku. Aku sik diat cita ya, aku just maca sinopis ya tek.

1) 8 taun = 96 bulan. Ain ya tek, sik nganggap Adam ya lakinya lagik? Tapi Adam tek maseh anggap Ain ya bininya? Giney bah nya boleh anggap gia ajak. Lupak dengan lafaz taklik kah sidak tok? Sikkan main assume ajak kah? Or main anggap, main rasa-rasa ajak? Aku sik diat cita in detail, jadi aku sik tauk.
Mun sik tauk, kita bertanyak, ya aku nanyak tek.

2) Then, ujong-ujong tek, sidak bertemu di pintu Masjidil Haram? Aku tauk, drama tok memang ngekot novel, tapi sikkan sik dapat diubah? Sampey juak maok berlakon drama chienta di Mekah indah. Ada ariya, keluar iklan cita perihal chienta juak. Berlakon di siney? Di Mekah juak. Apa reti macam ya? Kelak nama drama ya macam-macam. Ujong-ujong, ada kelak nama cita "Kiblat Cinta", "Takbir Cinta", "Tahajjud Cinta". Apa reti macam ya? Siboh bah nak, ngait chienta antara manusia ya dengan tempat suci giya.

3) Pelakon utama, Aaron Aziz. Tok babak dalam cita Adam dan Hawa. Mun cerita lain?

4) Ombak rindu?
(Sila klik: Ombak Rindu)

5) Nora Elena?

6) KL Gangster?

7) Transformasi Aaron Aziz? Maap pok, aku maok tanyak, transformasi apakah tek owh?

Rambut?
Sama.

Gaya lakonan Adam dan Hawa, Ombak Rindu? Nora Elena?
Semua samaa.

Macam ney bah, rambut dalam semua cita ya sama.Yaaa, KL Gangster ya, maka baruk keluar penjara, kenak rupa jambu gilak. Ney somet? Ney rambut kihak? Pahal rambut sama jak rupa? Sik pandey berkorban nginang rambut panjangkah? Ney remos? Pahal muka bersi gilak? Pahal muka sik ceridak?


 8) Tauk sik, episod malam tadik, aku terdiat cita tok. Episod malam tek, Adam dengan Ain dalam motor. Sidak bertanyak sama dirik, chienta menar-menar kah nisik.

Aku tek *%$#!€#$%

Toklah cita digembar-gembor, nok dipadah urang best tek. Yarabi, sekda topik lain kah cerita? Mala kesah chienta jak-jak. Nang koman gila lah jalan cerita mun sik berebut pompuan, berebut laki, mun sik berebut reta. Sekda merik manfaat langsong pakey Seman, Leman, Peah, Jompot, kau, aku. Nang BORING.

The Pursuit of Happyness. Nang sik dapat polahkah cita kedak tok?

Cita pasal bapak yang bersusah-payah maok ngidupnya duak anaknya. Sampey diam dalam jamban. Kesah benar tok bah. Ada perihal chienta yang keterlaluan sik dalam cita tok. SEKDA!

Children of Heaven. Tok baruk best. Sekda chienta-chienta. Cita tok perihal kasut adik pompuan Ali, namanya Zehra. Kasut Zehra ya ilang. Jadi, banyaklah peristiwa dalam cita tok lekak Ali tek sik sengaja ngilang kasut Zehra ya waktunya berbeli kentang di pasar. Yalahnya sik sengaja ngilang kasut Zehra.
(Sila klik: Children of Heaven)

Cita tok terlalu cool. Untuk urang nok suka diat cita chienta, main ati dengan perasaan ya, nang sekda ditemu dalam cita tok. Sekdanya berebut reta, sekda berebut laki, sekda berebut pompuan. Tok baruk cita. Merik pengajaran hidup. Sama jak macam cita The Pursuit of Happyness. Entah bilalah urang Malaysia dapat polah cita macam ya. Yang paling bagus pun, udah ninggal udah, orang ninggal Yasmin Ahmad ya.

Mesti rami peminat Eren Ajiz maca. Maaplah, hero kitak urang ya ngarap muka ajak. BooOooooOO.
(Oii, penganok kau yaa)
*Ahahahaa*

22 comments:

  1. Bercinta lok pok. Buk ko madah ada paedah sik cerita tok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sik penah bercinta pok. ya aku sik tauk pa paedah cita tok, ombak rindu or cita nora elena :)

      Delete
  2. hahahahaha..yahh!cerita melayu nang jak gya rupanya..mun xpasal skandal..heran...nek tok semua gago molah cerita dr novel..adaptasi la tek nak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah tek, tp memang ada kali dlm real world, konflik gia, tapi yalahhhh kohh :s

      Delete
  3. Best best. kamek suka post kitak tok. sori mok madah tp cerita/drama malaysia nang sekda modal lain. mesti ada cerita Dato Datin projek juta2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm, mun cerekarama lam tv3, kadang2 bleh tahan juak merik pengajaran idup eh, tapi mostly topic, kita taukla, apa citanya. haha

      Delete
  4. kmk baruk nangga crita tok.. setiap episod sik sah kmk madah euwwww.. haha ada part ya macam sik brapa logik dlm dunia sebenar jak.huu ubahla sikit nak oww... tokla bukti sik semua novel dapat dipolah drama. kmk frust aie..paduhal sik sebest yg orang pdh.. huhu polah la crita kedak the kite runner ka.. huhu. ee..apa nak dingerepak kmk tok.. haha.. byebye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm. kmk asa nak, cita cienta nok menar2 bagus, ya khabir bhatia polah. ya baruk in depth citanya. macam cita ombak rindu, dah kacak dah jalan cerita novel, tapi yalaaa. dah dipolah cita, alu endak brapa juak. hehe

      Delete
  5. aii bro kmk nang sruju pdh kitak. cita cinta kedak ya ne...nakpa nama. urg beremosi bukan takat di rumah. sampe berembak emosi ke pesebuk. moha juak kmk. igt tek moha pasal apa, duhal pasal cerita gia.... ..hahahhaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. menaa kata ktk, alu sekda mood tek nak, kotan feel gilak lekak diat drama lam tb. sik patuuut. hahaha

      Delete
  6. ya duhal tajok crita bala miak ya ho..children of heaven..nang best giler crita ya..time ku gik sek rendah ku ngga crita ya koh..thanks..nsb dtemui tajok nya ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok. ada aih, lam youtube. bleh jak diatnya lam ya. best bah cita yaa

      Delete
  7. hahaha! abislah.

    children of heaven ya best ji!

    market di msia lain. pembuat filem & drama mok untung jak. plus org kita suka nangga drama n filem cinta euwww euwwww...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jiii. sekpalah kita layan jakla owh, follow the flow kata urang. lelah urang molah cita, kita jak sik layan. hehe

      Delete
  8. Ngerepak dh nya... haha.. kmk x diat crita tok.. tegal xda masa mok diat.. tp mala jak org kamboh crita tok.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngerepak oo. tp sekpa, bleh jak layan. hahaha. ngisik masa lapang. ada juak pengajaran lam cita ya, cuma nok sik bestnya, topiknya hal chienta2 jak

      Delete
  9. mek ada copy cita tok dari kawan mek..mek pun eran knak urang riuh ngan cita tok..sory mek hanya ngga episod ompuan ya g mtk keja,pasya alu op mek,alu layan cita avatar..beysalah,drama mlayu nang cemya..mun polah cita pesen laen,sik laku..cita bertangisan laku..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aih. rugi sik diat dr mula. hehe. sekpa, cita gia juak nok disuka urang. ada juak pengajaran dlm cita ya. hehe

      Delete
  10. Sik minat adam & hawa jwak!! huhu~

    ReplyDelete
  11. Biasalah cerita tibi Melesia. Sik jauh ngn anak org kaya (berkot-kot jak daknya tek gi kerja...), moto mesti BMW (dah tahap org kaya lihai la tek..), pasya belajar obersi (UNIMAS ya sik diumpama sidak) kakya mun dah insap tek leng2 jak pat pegi ke tanah suci. Ya rupa kita tok berkuota2, bertunggu2 jak nak pegi sinun.. Kelak alu post dlm twitter depan pintu kaabah lah..

    Scene tipikal cerita tibi Melesia:
    1) Dalam bilit tido
    2) Tempat makan (mesti orange juice)
    3) Gi clubbing

    Sekianlah kamek nulong kitak ngerepak juak tok tek. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksehhh, haha. nang cemyalah selalu. :s

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...