Pages

Wednesday, June 20, 2012

30 000

Setakat tadik, udah lebih 30 000 urang Malaysia pernah nyengok blog aku nok best nak mati leput tok.
(Oii nakpa muji dirik ya oiii)
*Hahah*

Lebih 46 000 urang di planet Bumi tok pernah nyengok blog aku tok.

Arum bulak, mun dikumpol semua urang yang pernah berjarah di blog aku, sik cukup Stadium Negeri kita ya.  Bayangkan serami ya urang pernah diat blog aku tek. 

(Image courtesy of sarawakbloggers)
Sedangkan mun diekot tek, yang menar-menar berjarah, maca apa ditulis aku tek, enggak serami urang bermain bol di atas padang ya. Mun sik, serami sidak pengadil jak kali. 
Penting kah berapa rami urang maca?

Honestly, bagi aku, berapa rami urang nyengok blog sik penting. Yang penting, ada yang menar-menar berjarah di blog, sebab maok maca. Aku sikkan tauk berapa rami urang gembira lekak maca apa yang aku tulis. Tapi memang mendatangkan kegembiraan untuk aku lekak ada yang putus kaseh, putus tunang, putus tekolan, yang rasa lega, terbukak mata lekak maca apa yang aku tulis, sampey ada yang email padah terimak kaseh. Benda macam toklah nang berik kegembiraan untuk aku. 

Sampey ada yang tauk perihal blog aku lekak nemu sticker blog aku tok di kereta urang. Aku tek, apa lagikkk. Nang kembang rasa bigik mataku, suk nengar mun sampey cemya indah. Mun rasa maok polah bendera blog aku ya, sela jak. Kibar jak depan rumah, aku suk ajak. Hahaha.

(Image courtesy of Kenny Sia)
Rami yang maok ngekot Kenny Sia. Diat ya, sampey RM40 000 nya dapat.

Sebab ya, ada yang nulis blog tegal maok ngumpol duit, lekak ya macam-macam jak cara pakey nyuruh urang rami jengok, blog-walking, etc sak dapat banyak duit. Bagi aku, munlah niat kedak ya, rasanya sekda erti langsong. Senang jak aku maok polah macam ya, copy paste jak dari internet, tiap hari 18 kali aku update. Nang aku sik berminat gia. Mun maok tulis, mesti tulis dari hati jiwa nurani yang suci kedirikpun. Terasakah? Agik asaa! Ahaha. Ya pendapat akulah. Don't boooo me because I have my own opinion. Mun rasa maok gohet jak dengan cara gia, gohet ajak.

Udah pernah diat cita 300? Sebenarnya toklah entri aku yang ke 300. Sik senang maok nulis blog kedirik ok? Aku pun memang sik berminat maok tulis perihal apa yang aku polah aritok, ke siney aku pegi, makan apa, masak apa, ngelayo dengan sapa, diat cita apa, makey dorono apa pakey engkah rah keteyak. Ya privacy aku. Just bait-baitlah mun maok tulis perihal dirikpun dalam blog, janganlah sampey semua gambar family kita tunjok, rumah di siney, kereta apa dipakey, siney tempat keja, etc. Bahaya mun semua ditunjok. Yah ngerepakkk.

Zaman menseya, ooo tedah, berapa rami jak urang nyengok. Mun ada yang baruk jengok blog aku, harap kitak urang akan addicted, selalu ngabas blog aku nok sik seberapa juak tok. Untuk entri ke 300 tok, semoga sapa yang rajin berjarah, nyengok blog aku tok sentiasa dimurahkan rezeki, diberik kesehatan yang bagus. Doa aku, untuk semua makhluk ciptaanNYA yang selalu nyengok blog aku.
(Sila klik: Go-Blog)

33 comments:

  1. Udah masuk 300 ya kira lihai mun dibanding ngn blog aku ya.. haha..

    ReplyDelete
  2. tahniah ngan ku pun la tek owh? 300 duhal, x sangka, tanganku cakah. hehe

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. syabasss dgn tangan kmk! hahaha nang cakah gilak ne endak

      Delete
  4. tahniah..haha..blog ktk nang terbaik..nang jak best baca blog ktk..ktk ngerepak pat molah blogger2 lain dlua nun tersenyum..kira kmk pun ptut betrimak kasih byk2 ngan ktk tok... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah ngn ktk, rajin maca. ah, nang suka la ngerepak, ngerecho oo. hobi. hehe

      Delete
  5. Fulamak! Dalam 46000 ya, I'm one of them. Hohohoho. Stalker sentiasa... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi vie. hi stalker. haahah. tq for dropping by :D

      Delete
  6. sebenarnya blog ktk nang ada rami juak anonymous maca tapi sik ninggal tanda sitok. ada sekali ya kmk n colleagues lepak mkn n klaka random topik tah camne pande melelat topik blogging. ya colleague kmk madah ada sigek blog best gila. semangat nya merekomen nyuruh mek org baca, sekali tek duhal blog ktk. yaahhh, ur blog dah jadi topik sembang kedai kopi oi. jgn sik tauk. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yah, kembang idong kmk seminggu mun gitok. hehe. myn myn, nama tangan urang cakah nulis eh, ngintu ada mood, baruk rajin nulis. mun sik, sik tulis. nang semengattlah colleague ktk ya rekemen blog tok? yarabi. tharuuuuu :)

      Delete
    2. yalah. nya suruh kmk org carik blog ktk n baca. memula nya sik ingat nama link, lelah nya recall. sambil mengquote bbrp entry ktk sekali ngn watak2 peah jompot leman etc terus kmk dpt cam "piyor blogspot ka?" ^_^
      tp nang best juak bah apa ditulis ktk. dari zaman friendster mensia apa ditulis nang best bah ^^

      Delete
    3. oo jaik atiii mek maca. haha. nang apal nama watak tek o. nang nama sidak 4 jak kuar, ne endak. hehe. padah kwn ktk makaseh, sela2 jak datang berjarahh :)

      Delete
  7. huhuhu... aku apa jak ada. huhuhu... best eh. aku salah seorang yg nyengok sitok. yeay!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nang adaa, apa ktk ada? ktk famous sampey masok lam newspaper. hehe, congrats ehh, banggaaa kmk. makaseh eh, nyengok sitok :)

      Delete
  8. Pastok cerita hal neelofa kelae gik. Dari sudut pandangan mata ktk lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm, aok owh, neelofa dgn anzalna ya owh? kelak owh, cam best jak tulis

      Delete
  9. salu datang jengok senyap-senyap, jrg mok tinggalkan jejak rah tuan umah tok. hehe.

    rajin2 nulis k. tulisan ktk salu merik senyuman rah org nak baca. :)

    ReplyDelete
  10. salu nyengok sitok. nyengok senyap-senyap jak hehe.

    rajin rajin nulis k. penulisan ktk salu merik senyuman rah org nak baca blog tok. *kmk lah yaa. hehe* :) btw, congrats dah smpe 30000 urang ngagak blog ktk. :DD *clap clap*

    ReplyDelete
  11. salu2 jak nyengok, ngabas2. mun ada cucor, mbak cucor datang berjarah. hehe.

    ReplyDelete
  12. phewwit! =0)
    kmk suka baca belog kitak. tulis jak apa yg terlintas. rami sik rami org baca yg blkg kira. yg penting, kita tulis jak apa2 yg mendatangkan senyuman di hati sendirik n sapa2 yg mmg rajin membaca. kmk lebih suka berjarah ke blog yg benar2 nulis dgn ikhlas. bila baca menyentuh jiwa mek sama ada stori yg lawak mahupun yg sedih. tapi paling suka tulisan lawak2 mcm kitak polah selalu. ayat simple tapi penyampaian bisa buat gue senyum sorang2 dpn laptop..hehehehehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aok, kmk lom ada mood, ya tangan x cakah. kelak ada tangan tok cakah. hehe, nang random menar apa ditulis kmk tek owh. hehe :D

      Delete
  13. yah..dh byk ya..300..tahniah...suka nangga ada org ngerepak sitok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yala, x sedar, 300 entri dah. hehe :)

      Delete
  14. mek suka baca blog ktk.. bez.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makaseh sumandak, udah teror kakar swk, so pahamla owh :)

      Delete
  15. ada la juak some words baru tauk maksud.. cm arong ya.. haha.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaa. jangan sik tauk, bahasa menseya juakla arong ya. now ktk tauk. congratssssss haha

      Delete
  16. haha... aok.. byk new words kmk baruk tauk bla baca blog ktk tok... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, sekpa, kira kamus juakla blog kmk tok. belajar jgn sik blajar. free of charge. hehe :)

      Delete
  17. kamek anta yg baru2 follow blog ktk.. ceta best baa.. kadang berik makan dalam laa juak tp kei nyedar dikpun.. perimgatan kata urang.. sharing is caring kata omputeh.. sekali baca.. n baca previous entry dan baca dan baca lagi. maka saya pun alu jadi addicted.. malar ngintei blog ktk tok.. :-)
    teruskan blogging k.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, makseh, agik asa addicted. lak ada masa kmk nulis lagik. hehehe. makaseh jengok owhh :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...