Pages

Thursday, November 11, 2010

Seloar Bib

Tok adalah seloar bib. Ya bahasa Sarawak lah. Kadang-kadang orang tunggah ‘spender’. Mun sik pun, underwear untuk laki lah.

Tok adalah mata sepet. Aku termasok dalam golongan toklah. Mata sepet.

(Image courtesy of Site)
Owh, maok dengar cita sik? Aku maseh ingat waktu pegi shopping ngan dak family kat Parkson rah Riverside sia. Time ya ney ada tHe Spring bah di Kuching.

 (Image courtesy of Site)
Waktu dak parentsku ngan adikku gik bercarik barang rah Parkson tek, aku ngan abangku ilek-ilek diat section nok laki kat dalam Parkson ya.

Pasya, alu datang sorang amoi pregnant ngan kawannya. Amoi pregnant ya gago berbeli barang, amoi nok sorang lagik ya tek nemannya ajak.Cun gilak aku ngan abangku berdiri sik jaoh dari sidak amoi ya tek 

Dengan muka konpiden, nya duak ya alu agak aku as if sidak maok tanyak something. Ku diat rah tangannya, adanya ngembak box seloar bib,maybe ya pakey lakinya kali. Nya kakar gitok ngan aku.

(Image courtesy of Site)
“Leng chai, cong ceng cong ceng cong ceng” 
nya tanyak ngan aku sambil tangan ngeso-ngeso box seloar bib. 
*Part leng chai ya aku tambah kedirikla k*

“HUH?” aku padah gitok

“Cong ceng cong ceng” nya tanyak agik.


(Image courtesy of Site)
Alu aku padah ngan sidak duak ya, aku sik keja sia. Tedah eh, kali rupa aku time ya nang kedak rupa urang keja sia kali owh? Abangku perey ajaklah diat aku kenak gia. 

 (Image courtesy of Site)
Sedeh juak bah, cobalah amoi ya tanyak nama aku kah, maok berkenalan kah. Waima diriknya supan embak box seloar bib ya. Sikkah gembira aku tek nak? Kembang juak mataku nok sepet tok.

Nak tok sik, amoi ngagak pun tegal maok nanyak seloar bib. 
(Muka kau ya sik sempernaa, ne endakk)
*Oii, nang nganoklah*

11 comments:

  1. ahahahaha..lucu ewh.cong ceng cong ceng..bahasa pa yakah?..pa maksud cong ceng owh?ehehe

    ReplyDelete
  2. Hahaaa... Mok pakei name tag ko lenkali.. haha..

    ReplyDelete
  3. kekekek.. aku penah juak kenak koh.. ada sigek supermarket tuk baju sidak semua rona kunin.. kebetulan ku makei kunin juak.. alu ada cina nanyak ku pasal baju kah apa alu dgn kompioden ku madah "itu lu tanyak sama saya punya supervisor sana"... kekeke... kakya ku pun bertapok.. :P

    ReplyDelete
  4. haha bongok! heheh
    kmk penah juak kenak.org pikey kmk keja tmpt ya..huuuuuu..malang nasib
    kali muka ktk kedak tokey spender dtangga nya..hahaha!

    ReplyDelete
  5. oOOo.. ching chong ching chong ba.. aa cheng ching chong chong.. heheh..

    ReplyDelete
  6. ahah! part 'leng chai' x boleh tahan! make nyejok ati dirik dah dipike urang keja sia bah bang e oh. :P salu juak kenak gya, tp x kesah juak lah, kdg2 kmk tsalah urang juak dtnyak bah. hehe.

    -amal-

    ReplyDelete
  7. haha. rami padu penah terkenak. sabar jakla kita owh? haha :D

    lynda, aok aok. makaseh. ensem n kacak sunggoh pic profile ya.haha

    amal,leng chai ya, nang k nyejok ati dikpun. yer. hahaa

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...