Pages

Saturday, July 30, 2011

Susu

(Image courtesy of Site)
Susu adalah boobs. Di Sarawak, selalunya ada ayat-ayat dari lelaki untuk mengkategorikan susu ke beberapa jenis. Untuk kedak dalam gambar ya, ya adalah dikategorikan sebagai "susterbaek". 
Maksudnya "susu terlalu banyak aek"
(Tok nang sekati kau merik nama jak owhhh?)
*Ahahaha*

Pompuan ya, namanya Sheyla Hershey dari Brazil, bersaiz 38KKK. Seksi baginya, kacak baginya kali. Sekpa, tandahlahnya waima bagi aku, aku rasa macam maok nak beruban jak bulu idongku diat.

Ayu Raudhah. Nak tok dikategorikan sebagai apa mun di Sarawak? 

"Susnyam"
"Susbes"
"Suskac"

Retinya "susu nyaman", "susu besar", "susu kacak"

Sebenarnya terlalu banyak kategori untuk kategori gitok. Sebab ya adalah keindahan ciptaan Illahi yang amat indah di alam fana yang hebat tok. Nang syurga dunia untuk laki. Seriousss!

Nak tok? Kategori apa?

"Suskec"
"Suskem"

Retinya "susu kecik", "susu kempeng". 

Boh manasss. Tok nang kakar yang biasa untuk sidak laki bah.Tok kira koman dikakar urang laki. Anok jak laki, laki nang gia. Memang sekati jak laki merik kategori owhhh? Tang ada-ada jaklah nama diberik. Laki nang macam ya.


Sebenarnya aku maok kakar hal susu tok sebenarnya. Pasal milk. Bukannya perihal boobs. 

Untuk emak baby yang maseh nyusu, sebagusnya nyusu lah baby sampey lebih kurang 2 tahun. Bukan apa, kandungan dalam susu ya adalah amat bagus untuk baby. Mun lah nyusu baby kurang dari masa ya, kita takut, baby ya mun dah besar dikit kelak alu macam-macam sakit kelak.
Ya pesanan untuk emak baby.

Pesanan untuk baby?
Babyy, udah gik kitak duak nyusu. Kerek kanan gik ya. Kesian dengan emak ok baby? Ujong kempeng kelak susu mak kitak ya baby. Prihatin sikit dengan emak ok baby? Baby? Dengar sik?
(Oii. Baby ney lah pandey nyautt)
*Aokkk aokkk. Haha*

Siklah mala nyusu badan ajak nak? Krem ajaklah tulang lengan emak baby mun mala nyusu badan. Toklah alternatifnya. Simpan susu ya, dalam botol. Mun perlu, baruk kita derangkan susu ya. Tapi mesti ingat, waktu kita derangkan susu ya, jangan panas gilak. Takut susu ya jadi darah.
Mesti panas yang sedang-sedang ajak.

Mun emak gik busy nyesah baju, nyemor kain. Bapak baby boleh ajak nulong nyusu baby. Kadang-kadang baby ya mileh juak. Mesti nyusu badan, baruknya maok minum. Tok cara baru tok koh. Bapak-bapak baby boleh praktikkan cara tok di tHe Spring, Boulevard, Hopoh, Satok, Saberkas, Benteng, Choice Food Center, Choice Supermall. Cara tok boleh dipakey, janji ada susu ajak.
Kesian aieee baby yaaa. Hausss bah.

Sontok-sontok, gitok caranya. Janji baby ya kenak nyusu badan. Yerr, suk baby nyusu. Mimpi indah baby ehh! Sik sedar kerek kanan lagik. Kenyang perut kitak nyusu tek baby? Sekda nangis-nangis lagikla kitak baby? Banyak susu diminum kitak tek baby? Sukklah kitak tek babyyy? 
(EwwwwwW)
*Ahahaa*

Jangan lupak nyusu bapak baby ya juak ok emak baby? Tanggungjawab bini yang harus dipenuhi ya.
Syorga di bawah telapak kaki laki. Jangan entingal! Mun sik jegaa!
(Yerr, main ugut indahhh)
*Paloi, haha*

ps: Tapi untuk urang berchan, siboh gago nak nyusu-nyusu indah.

15 comments:

  1. hahaha. semangka susu memmmm

    ReplyDelete
  2. Berapa kilo nak susu org brazil ya... Mun susu Ayu Raudhah ya tauk ku berapa kilo.. Kompom sik sampei sekilo.. hahahaa...

    ReplyDelete
  3. lalala. hahaha :D

    mer, endakku tauk pok. semangka susu ya. bleh try nimbang. haha

    ReplyDelete
  4. nasib belom bulan posa,, mun dak tebik posa tak urang laki hehehe

    ReplyDelete
  5. ahaha. tp udah posa ritok. pejam mata jak laki :D

    ReplyDelete
  6. hahahha tutup mata siang malm jak boleh hahaha

    ReplyDelete
  7. aokkk. malam boleh. hahahahahaha

    ReplyDelete
  8. Trololol! Chali eh. Hahahaaa. I loike3

    ReplyDelete
  9. yerr,,,,,,,nak pa kata ktk ya..haha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...