Pages

Tuesday, May 18, 2010

Misteri

(Image courtesy of Misteri Naga)
Misteri! Di Semenanjung/Melaya, ada sigek misteri yang aku belom tauk jawapannya. Komik Misteri Naga ya, komik nok selalu dibaca nemiak. Tapi aku kurang berminat maok baca komik ya. Oh, lupak eh. pasal misteri di Semenanjung tok.

 (Image courtesy of SGV)
Tok adalah helmet yang biasa kita diat. Terpulang dengan apa yang nyaman dipakey lah. Kinek tok nang ada bermacam-macam jenis helmet ada bah. Macam-macam rupa ada, stylo jak design helmet kinek tok.

Ok, apa misteri tek kah? Coba diat gambar dibah tok.

 (Image courtesy of Helmet)
Misteri sik? Oiii, apa tetak diat pakcik ya. Kali ya trend paling baru cara makey helmet waktu embak motosikal bah. Boh diat pakcik ya. Coba diat belah kanan sekali ya, ada orang lain nak? Nok makey helmet puteh ya bah. Haaaa. Yalah misteri bagiku. Di sitok, gaya makey helmet gia nang glemer lah. Aku sik ingat apa nama helmet ya. Sia sitok, senang jak diat orang makey. 

Dak mat rempit suka juak makey. Harum bulak, mun di Sarawak, di Kuching kah, sapa-sapa makey helmet gia, confirm kenak cop “orang melaya nya tok koh”. Sik nampak kah giney rupa helmet ya?

 (Image courtesy of SGV)
Nah, tok gambar yang lebih clear. Misteri ohhh?

Haaa, kan aku dah padah tek. Tok gaya terbaru makey helmet kali owh? Ada juak misteri di Semenanjung tok yang aku dah tauk jawapannya kinek tok. Maok contohkah?

Misteri kenak orang semenanjung/melaya suka nginang somet. Aku dah tauk jawapannya! Haha. 
(Sila klik: Somet)

9 comments:

  1. aihhhh...tosikal...alu ingat ngan geng..erkkk...

    kenak org melaya suka nginang somet?

    ReplyDelete
  2. adohh ehhh.. tersenggeh kedirik kmk nangga gamba2 ya lok.. teringat ngan kisah kazen kmk empun koo, zaman nya buntin anak pertamanya dolok.. gialah nya berhelmet dr rumah sampei kedei mamak (kotan ngidam nak makan roti canai la yaaa), sik disedar lakinya yg embak moto didepan. Dah sampei kedai, kazen kmk turun dr tosikal.. sekali lakinya noleh diriknya alu berderei sik tahan2 tetak bahhh!!! Kazen kmk pa gik.. join tetak juak akhirnya dgn kelucuannya dirik empun.. sampei kenek tok (3 dah anak kazen kmk ya), asal jak sidak duak laki bini nangga orang makei tosikal, teringat balit la kisah ya.. alu jadi guro senda sidak duak la sampei bila2.. besttt aieee hehe ;D

    ReplyDelete
  3. Hahahaa... Lamak dah sik nemu org k helmet cemtok... Next time mun nemu kelak aku post juak ehhh.... Gila lawak lah... hahaaa...

    ReplyDelete
  4. haha haruskah helmet ya singit? anyway orang malaya tuaija, ya mesti mok bersomet, hehe... boh madah ngan Badawi.

    ReplyDelete
  5. hehe...aihh, maka ada link somet ya rah dibah ya. sila2 la klik. saya sudah tahu ooowhhh...hehehe :D


    lucu oo gambar ya. pa jakla pakcik ya...hehe...jenakaa :D

    ReplyDelete
  6. salam kitak..

    kamek berambeh sitok baca entry kitak..
    ada juak dak makey topi kedak yaa..lucu oo..

    ReplyDelete
  7. Biar benar daknya makey helmet gia? KEnak terbalit? Hahha! Gelik ati nangga eh. -neng_

    ReplyDelete
  8. ws cik amy. hehe. sila2 berambeh la sitok salu k? hehe lucu pakcik n pompuan ya. haha


    neng, hahahaa. mun pakcik ya, kurang pastilah. terpakey macam ya kali. tapi mun pompuan ya, ada juak alasannya. sbb rambut nya pjg, mun pake terbalit ya, senang ngator rambut ke belakang. mcm lam pic ya :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...