Pages

Thursday, May 20, 2010

Nokia 3310

(Image courtesy of 3310)
Toklah handphone yang teramat glemer masa menseya dolok. Aku ada juak berisik handphone tok. Waktu ya, nang rami kawan-kawanku berisik handphone tok. Dolok- dolok ney ada canggih macam kinek tok. Maok cita juaklah, apa nok best dipolah zaman menseya. Iboh tetakk.

 (Image courtesy of 3310)
Maok tauk apa benda paling cool yang aku dengan kroni polah dolok-dolok? Haa, sudah semestinya kayo - kayo rah pasar carik casing 3310. Sakai jak rasa sebab segenap rasan jak kedey berjual handphone bah. Trend waktu ya, jual macam-macam casing 3310.

 (Image courtesy of Casing)
Macam-macam rupa jak, trend-masa kini, rona-roni macam pelangi. Sakai gila mun kat kedey, diat casing yang stylo, sebab gambar depan belakang casing ya rona-roni jak rupa. Dolok, semua kedey kamek orang singgah, kat Bintang Plaza, Boulevard, Imperial Mall survey casing tek bah. Cool gila, setiap minggu boleh tukar macam-macam casing.

(Image courtesy of LED)
Mun maok rasa lebih bergaya-hensem-macho, mestilah pegi ke kedey, then tukar LED. Hahaa. Rona kegemaran aku dolok, rona puteh, stylooooo shial! 

(Image courtesy of Site)
Benda tok sik pernahlah kamek orang polah. Gantong handphone rah leher. Macamlah 3310 ya ringan eh! Haha.

(Image courtesy of Obefiend)
Tok menarek juak tok eh! Selalu dalam magazine kan ada iklan nok pakey download lagu ya nak? Dolok, nang stylo gila lah sebab dapat SMS pasya dapat ringtone! Ringtone Polyphonic gik ya. Lame? T_T

Mun dah datang rajin eh, alu lah rajin maok key-in coding tone macam tok.

Nelly featuring Kelly - “Dilemma” - 98 2A 929 7# 1* 1 2 7 12 54 43 22 10 1

The sound is ridiculously lame! Serious! Sik bulak, tapi waktu ya, nang dapat diterimak telinga lah lagu yang kenak key-in ya tek. Kinek tok, mustahel. Hahaha. Lame ok? LAME.

Ada juak nok macam accessories, nok pakey lekat kat belakang handphone eh. Nok kononnya boleh ngurang radiasi penggunaan handphone. Bulak ada jak owh? Tapi gik juak kamek orang pakey. Tang best jak kakar rah handphone, pasya rona-roni jak lampu rah belakang handphone ya berkelip-kelip. Haha.

Oh lupak, skill yang paling best. Orang yang mampu polah ‘misscall’ tapi sekali jak bunyi ‘tret’, ya nang terer gila! Tapi yang paling terer, orang yang ‘misscall’ tapi handphone sik berbunyi langsong. Sekali diat, eh, ada orang ‘misscall’. Sapa mampu polah gia, nang terer lah!

Maok tetak tek kah? Tetak jak sia. Sila-sila T_T

17 comments:

  1. yoh..1st hp mek adalah 3310..ya pun masa masok u..diberik akak..tedah zaman kita dolok owh..

    ReplyDelete
  2. kmk suka pake casing transparent..tang kacak jak oi.. ;p

    ReplyDelete
  3. Hehe... zaman dolok nang HP 3310 ya famous habis.

    ReplyDelete
  4. hahahaha..cool gila...mena oooo...mek berkenan ngan gmbr no.5..nang cool gila gntung rah geruk..katak eh...

    ReplyDelete
  5. yohhhhhhh... jom bukak club blogger3310 ahahaaaaa... mek sama juak... nang BANGGA ABIS mek makey 3310 ya... ahahaaaa... tukar LED la... casing la... ahahaaa... masih mek simpan casing... yerrrr... hp tok gugok 10x pun masik kental... hp nektok, gugok skali udah lah nya... alu la da mslh lain gk... :D

    ReplyDelete
  6. see? kita semua sama dolok ohhhh..menjadi kegilaan eh 3310. sakai jak asa. hahahahahaha


    dolok salu kenak kepong asuk. kadang2 asa mok tikam hp ya jak. sik perlu riso, bingong bah. genti ok jak bah.

    ada kwn, 3310 gugok dari tingkat duak. berderei jak gugok. dah pasang balit.wahhh, nang gik mcm biasa jak dapat dipakey. cool abis! hahahaha

    ReplyDelete
  7. salam..

    mek sik ingat makey hp nokia model apa ka zaman dolok..3310 juak mungkin..dah lamak gilak..kinek tok hp canggih jak ada..hehehe

    ReplyDelete
  8. HAha... Kuno ehh tipon ya... Lamak dah sik nangga org makei tipon ya gik... Part nak molah misskol sik berbunyi ya msh dpt d polah.... time nak dial ya just count 6 second lepas kita dial lepas ya end call terus... Try it out.. hehe...

    ReplyDelete
  9. mena! mena! hahaha nang kegilaan lah dolok hp 3310 ya.. yobih...rinduk ati mek baca entri tok. nang mengimbau kenangan zaman 3310 lalu eh. heeee....kmk dolok salu suka-suki mengoffer khidmat mengcompose + key-in kan nada ringtone ya. nasib sik dipolah bisnes jak hahaha.

    ReplyDelete
  10. Giyaaaa...1st gaji kmk meli hp ya koh...duh hey..mahal time ya..bukan main bedengah muka koh huhu~~

    ReplyDelete
  11. hahahhahahahahhahahahahhahahahahha


    oh, MIRIAN duhal, ohai! bila mok balit?

    ReplyDelete
  12. ws, cik amy. hp menseya ya, zaman hang tuah ohh. hehe

    amir, gik ada org makey hp ya oii! hahahaha

    melody, ktk org nun dr labuan la teror miscall *tret* gia jak. haha.... :D

    cenderajiwa, menaaa! dolok mahal alu jak! siyes eh! pasya bdengah o. hehehe.....

    joyn. hehe, ne da kmk mirian. dolok kmk study sinun, 3-4 taun stay sinun. hehe :D

    ReplyDelete
  13. yahhh....bukan main gik bebeli buku k compose ring tone..ingat gik..lawak..tetak lok...imagin muka kmk kedak nie..mun nya bebunyi..

    ReplyDelete
  14. haha. semua mengalami sindrom yang sama! hahaha

    ReplyDelete
  15. Yobih!! ingat la kmk berisik Nokia 3310 tok dolok, beli pakei duit bonus bahhh.. beli di Bintang Plaza la waktu ya haha.. nang sama alu la cam dlm gamba ktk nok 1st ya.. kmk pakei nok rona kelabu dark blue itewww ;D
    Hphone kmk ya masih dpt pakei ko.. ngak bateri nya jak sik tahan lamak dah.. gik juak masih disimpan walopun sik dipakei hehe.. sentimental value nya ya mahalll hahaha...

    ReplyDelete
  16. MelisaFarahHaniWahabMay 21, 2010 at 8:31 PM

    aku sik pernah ada tepon tok. huhuhuhu..sian aku. tapi yg aku bangga ku pandei polah miskol kentut. hhahaha.... sik berbunyi ya kadang2 jak jadi.

    best eh zaman ya. hakhak...

    ReplyDelete
  17. yah, kmk pun rona biru ya. haha. gik ada kt umah nun eh. syg bah, sentimental value


    eh, mel kau sikda paduuu...aok, ktk org dari labuan la teror menar miscall tp sekda bunyi yaaa! hahaha.tahniahhh!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...