Pages

Wednesday, October 27, 2010

Love Is Blind

(Image courtesy of Love)
Love is blind. Nang benar, chenta ya butak. Mun dah chenta, alu butak, sekda diat benda jaik. Semua manis-manis jak. Ya mun dah mabok berchan ya, mudah sik dapat berpiker dengan waras.

Sebab? Butak sebab chenta. Sebab ya, rami orang sanggup polah apa ajak tegal berchenta. 

Di UTP tok, nang banyak kesah menarek yang aku diat, yang patut aku share. Macam Love Is Blind, baruk ariya aku temu example, berchenta gia. Nang benar Love Is Blind.

(Image courtesy of Site)
Tok kira pemandangan biasa. Laki itam (black man) dengan pompuan bukan itam (white girl).
(Nakpakah translation kau ya?)
*Hahah*

(Image courtesy of Site)
Tapi, couple yang aku diat dekat cafe ariya lain. Bukan black guy with white girl. Tok terbalit. White guy with black girl. Pompuan ya dari Afrika, sik sure negara ney. Tapi, pompuan ya nang antara pompuan yang benar-benar sik puteh yang aku pernah diat.

Harum bulak nak mun diat dari jaoh, mun pompuan ya sik pakey ear ring, nang kita sik tauk sine telinganya. Munnya sik senyum, kita sik tauk dan sik nampak siney bibernya. Serious! 
(Oii, nganok urang oii)
*Isshh, sekda anok, tapi nang benar aih*

(Image courtesy of Site)
Sidak couple ya tek, berbeli burger. Sekali diat, nok laki ya, nyuap burger ke mulut girlfriendnya. 

"That is very schweeet"


Thumbs up! Harusku padah ngan laki ya, tahniah, nya sik mileh rupa. Nang benar, Love Is Blind. Sik macam orang lain. Maok pipi tembamlah. Maok bersanggol rambutlah. Maok ngeseplah. Maok berkebayalah. Maok camyalah, camtoklah. Demand ada jak. Ya baruk demanding. Bait sik malu kau ya!
(Kiranya kau nganok kau punlah tok?)
*Hahaha*

Toklah pengajaran aritok.
(Oii, nakpakah?)
*Hahah*

11 comments:

  1. Cinta juak melalaikan... Cuba check poket genti byk rama2 sebab duit dah abis ke arah percintaan...

    ReplyDelete
  2. Onglaki ya apa? omputih ka arab? mun sidaknya ya, nang suka negro sebab negro kowat napsu masa ngesek la.

    ReplyDelete
  3. mir. ya kenyataan mangkak palak dikpun kah? haha :P

    linda, sekda eh. saya cool2 jak :p

    omputeh ya pok. tp rasanya dr uzbek, turks. hehe. jawapan ya nang stret lah :P

    ReplyDelete
  4. ya baruk stetmen derio haha.. ku pandei mejin sbb u madah negro ya tek nang itam nak, giney boypren nya nyuap beger munnya sik nampak mulut gpren nya hoh? lol.. (adoheh nagok org indahku)

    ReplyDelete
  5. onggon. haha. mun dr jaoh bok sik nampak bibernya pok. mun dr dekat, surohnya senyum lok, bok nampak biber. adoh nganok urg indah eh. haha

    ReplyDelete
  6. ya baruk chweet haha
    mok gerek ngn omputeh ya juak lokk
    nya sik mileh rupa tek nakkk =P

    ReplyDelete
  7. haha. yah. demand ktk ya. hahahaha. mok omputeh indah jadi boipren :p

    ReplyDelete
  8. apa kaitan gmbr last sekali ya. yohh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...