Pages

Monday, March 1, 2010

Single? Pahal?


1.”Ne gaya bos. Sekda jodoh boss”
(Oo tedahhh)


2.”Aku, err, err, aku sukanya, t..ttaapi.aku supan”
(Err, nya tok pemalu ehsss)


3.”Puas aku encarik bomoh oi! Sekpat juak ku carik chan”
(O tedahh. Desperado)

4. “Aku..hihihi.aku..hihi.aku..hihihi”
(Aaa, nya tok boh dilayan gilak. Sot!)

5. “ Problemnya pok, aku sukanya 5 taun dah, tapi aku jiwang sorang. Nya sik tauk aku sukanya pok”
(Tok namanya bermain dengan perasaan dirikpun. Boh main ngan perasaan dirikpun kedak tok indah)


6. “Aku penah sukanya. Dah aku berik ‘hint’ dengannya. Tapi nya ‘either’ sik paham or polah bodo or polah sik tauk or sik maok tauk. Sekpalah orang sik sudi”
(Sekpa jang, bunga bukan sigek kuntum)
*Nakpakah sigek kuntum?*


7. “Aku suka nya nunn. Tapi nya ada chan. Isk isk iskkk”
(Ooo tedah. Sabar sabar)


8. “Aku? single? Aku bah, sik didiat orang, ditoleh pun nisik. Dijelin pun nisik, dah biasa dah aku eh”
(Sik terasa kah kau pok?)
*Oii, diam kau!*

9. “Aku jerak. Ish, jerakku ehh”
(Tok orang  nok penah dikechewakan)

10. “Aku setia tunggunya sampei bila-bila. Biarnya sik tauk aku tunggunya sampey bila-bila”
(PALOI. Nakpa nasak nunggu, tapi orang sik tauk. Gai gila)

11.  “Bukan apa, aku maok keja lok”
(Ayat koman tok)


12. “Bukan apa, aku maok ngator hidup dolok,  biar jadi Engineer yang berjaya dolok”
(Macam kau jak tok pok?)
*Nangg. Haha*

13.”Sekpatku berik komitmen. Kelak aku ‘busy’, kelak aku sik dapat melayan, kelak padah aku tok sik lalek dengannya. Susah la gia kelak bah”
(Tok orang busy tek eh)


14. “Sekda orang mok aku. Kelak orang tuaku jak carik”
(Tok putus asa namanya. Kau gitok juak kah pok?)
*Aku harap sik. Haha*


15. “You ada kawan kacak ka pok?”
(Oi oi, kau ingat aku tok apa?)


16.”I maok carik orang yang seswai dengan jiwa I tok. Maok polah jadi bini I kelak. Kurang-kurang, bait macam Nur Kasih lah. Koman-koman macam Ayu Raudhah lah”
(First part, Alhamdulillah. Second part, oiii demand na juak)

17. “Bukan aku sikmaok jang. Tapi, orang nok aku suka, sidak suka orang lain. Sekpalah, biar jaklah”
(Sabar pokk. Relaks sudahh)

18. “Oi kau tanyak‘single-single’ tok, kau piker best gilak ka single tok kedak tok?
(Aoklahh, ingat best kahh?)
*Oi, emoo naaa? Haha*

19. “Oi best single oi! Palak sik penin bah”
(Mena juak ooooO)


20. “ Ingat aku sik jeles ka diat orang berkukut rah pasar nun? Kau piker aku sik jeles ka oiii?
(Mana kata kau la pok)

21. “Aku rock bah. Ne bleh jiwang”
(Wuh! Haha)


22. “Aaaa? Single ya apa? Burger baru McDonalds ka?”
(Paloii. Hahaha)

23.”Dahnya sik sudi, ne nak polah. Sabar jakla”
(Sabarrr)

24. “Best bah single, tapi, hidup kosong ehs. Arum bulak HP-ku seminggu sik berbunyi. Jimat bateri"
(Sik terasa kau pok?)
*Ahh, gagoo kau*


25. ”Aku dah terbiasa gitok, 8 taun dah. Dah TERBIASA. Arum bulak pande lupakku gine perasaan ada chan
(Tok jawapanku yang sebenar kali oo? Cemerlanggg *Sigh*)

12 comments:

  1. pahal xda: "AKAN TIBA MASANYA...."

    ReplyDelete
  2. dah 6thn kah sekda gerek?? hurm.. chan tu apa?? sek pa la.. masa nya akan tiba juak... ngeeee dun wory be happy....

    ReplyDelete
  3. chan = gerek. hehe. ah, sik perlu lah chan2 tok, mok carik bini terus :D

    thx anyway

    ReplyDelete
  4. hahahahah best post tok eh thumbs up! teringat kmk ngan zaman single kegemilangan kmk lol. time ya mun d tanyak pahal gik single jawapan standard " malas " haha sebenarnya takut komitmen lol

    ReplyDelete
  5. dira. hehe. owh, ya ktk k. kmk aa...ahh, malas pk. lalalala

    ReplyDelete
  6. haha..hi ktk.jz nk mdh..kmk suka post tok.
    mmg tensen juak nk jwb soklan tok kekadang..tp xpala,gne nk molah.pdh jakla lum temu yg sesuaii..huhu.nway, wish u luck!;)

    ReplyDelete
  7. owh. mekaseh. hehe. alah, relax2 saja sudah ya. hehe, aok, makaseh. gud luck to u too :)

    ReplyDelete
  8. haaaaaaaaaaaaaa! org single jak tauk apa nak dirasa nya.. hahaha.. ilek bah embak makan roti pau kachang lok.. irup air kopi panas. piuuuuuuuuuuu nyaman der

    ReplyDelete
  9. menar sik payah gerek2..nikah jak terus baruk berbaloi2...

    ReplyDelete
  10. haha. embak ilek2 bah o. boh jak chan2, nikah terus :D

    ReplyDelete
  11. even entry tok lamak.. tapi... hahaha..lawak aiiieeeee..............
    tapi terasa la juak..hahah

    ReplyDelete
  12. terasa owh? oo jaik ati. haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...